Lassan, de azért közelít a 2019-es Forma-1-es szezon, a csapatok készülnek az új autókkal, amelyeket a február 18-án kezdődő tesztidőszak előtt szépen, sorban le is lepleznek majd. A McLaren ma árulta el, mikor mutatják be saját új járgányukat, a feltehetőleg MCL34-es névre hallgató modellt: a wokingiak a szerelmesek napján, február 14-én állnak elő új autójukkal.

A McLarennél még egy kis verset is faragtak, magyarul nagyjából így hangzik:

Vannak piros autók
És vannak kékek,
Valentin-napon pedig
Meglátod majd a miénket

A McLaren komoly átszervezések után idén sokkal versenyképesebb autóval szeretne nekifutni az évnek, amely a második lesz a Renault-motorral. A wokingi csapat 2017 végén búcsúztatta el a Hondát, ám 2018-ban a franciák erőforrásával sem produkáltak komoly előrelépést, gyakorlatilag csak az idény első negyedében elért eredményeiknek köszönhetően zártak a konstruktőri bajnokság 6. helyén, a fejlesztési versenyben gyakorlatilag csak a rajtig jutottak.

A csapat az idei évnek teljesen új párossal vág neki: a visszavonult Fernando Alonso és az elküldött Stoffel Vandoorne helyén a Renault-tól érkezett Carlos Sainz és a saját nevelésű újonc, Lando Norris vezet.

Az első új autó a Renault-é lesz, ők február 12-én tartják a bemutatót, 13-án a Racing Point Force India következik, a Ferrari pedig február 15-ére jelentette be a maga leleplezését.