Nico Rosberg 2016-ban a világbajnoki cím megnyerése után váratlanul bejelentette a visszavonulását, alaposan meglepve ezzel a Mercedest. A bajnokcsapat végül januárra a Williamstől átcsábított Valtteri Bottast igazolta Lewis Hamilton mellé, a finn pedig azóta viszonylag erősen és kiszámíthatóan teljesít.

Bottas 2017-re és az idei szezonra is csak egyéves szerződést kapott, egyelőre nem tudni, megtartják-e, vagy inkább lecsapnak a Red Bullnál lejáró szerződésű Daniel Ricciardóra, igaz, inkább az előbbi forgatókönyv valószínű.

Rosberg is úgy véli, az lenne a legokosabb, ha megtartanák az utódját:

“Mindkettőjüket megtartanám, abszolút!” – mondta a német a finn Turun Sanomatnak, amikor a Mercedes 2019-es felállásáról kérdezték. “Lewis és Valtteri nagyon jól dolgozik együtt, magas szinten teljesítenek.”

“Valtteri csakis a balszerencse miatt lett még eredményesebb” – utalt arra, hogy a finn 25 pontot, egy futamgyőzelmet bukott, amikor az Azerbajdzsáni Nagydíj leintése előtt pár körrel az élről esett ki egy defekt miatt.

A hírek szerint a Mercedes a jövő heti Francia Nagydíj környékén jelenti be Hamilton szerződéshosszabbítását, Bottas pedig azt reméli, az ő ügyét is lezárhatják a nyári szünetre, lehetőleg kétéves szerződéssel.