A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton mercedeses szerződése idén lejár, és bár már tavaly késő ősszel nekiálltak a hosszabbítási tárgyalásoknak, több határidőt is kitűztek, a megegyezés azóta sem született meg.

A halasztgatás miatt egyesek már azon spekulálnak, hogy az angol más csapathoz igazol, ahogy Hamilton néha furcsa nyilatkozatai alapján a visszavonulás sem tűnik lehetetlennek, ám a német Auto, Motor und Sport most arról ír, hogy immár tényleg küszöbön az aláírás.

A lap szerint a 33 éves angol hosszabbítását a jövő heti Francia Nagydíjra véglegesítik.

“A közös nevező megtalálása a lényeg. A jogászaink oda-vissza küldözgetik a dokumentumokat egymás között, és ez időigényes dolog. De semmi sem sürget minket. Ha az ember tudja, hogy meg akar házasodni, az esküvő időpontja már nem sokat számít” – mondta nemrég a Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda.

Azt illetően is sok a spekuláció, hogy miről is nem tudtak megegyezni könnyen, egyesek szerint simán a pénz a lényeg, Hamilton rekordösszeget kérhet, mások úgy sejtik, hogy a szponzori megjelenéseket, kötelezettségeket igyekszik minimálisra leszorítani a versenyző, ahogy arról is hallani lehetett, hogy az angol által hajtott F1-es autók birtoklása – mármint hogy megkapja-e őket a szezon után – volt nehéz kérdés.

Az Auto, Motor und Sport hozzáteszi, hogy Hamilton szerződtetése után a Mercedes rövid időn belül Valtteri Bottas hosszabbítását is rendezni fogja.