A Red Bull jelenleg komolyan mérlegeli, hogy 2019-re is maradjon a jelenlegi motorszállítóval, a Renault-val, vagy 12 közös év után búcsút intsen a franciáknak a Honda kedvéért. A Red Bullnál az Osztrák Nagydíjra, azaz a hónap végére tervezik a döntést.

Bár a Renault és a Red Bull kapcsolata egyre inkább menthetetlennek tűnik, a francia gyártó F1-es főnöke, Cyril Abiteboul továbbra is lebeszélné a partnert a váltásról:

“Megértem, hogy mit is szeretnének. A műszaki és az anyagi oldalt is figyelembe veszik, hiszen egyértelműen más a Renault kliensének maradni, mint a Honda gyári csapatának lenni. Nagyon más helyzet, én is értem ezt. De hogy őszinte legyek, én úgy gondolom, megvan az esélyük arra, hogy velünk újra világbajnokok legyenek, a Hondáról viszont nem tudom ezt mondani” – magyarázta Abiteboul Montrealban, ahova a Renault és a Honda is motorfejlesztést vitt.

“A mostani motorral, és a hamarosan érkező fejlesztéseinkkel, valamint az egyértelműen kiváló, talán a mezőny legjobbjának számító autójukkal, két éven belül újra bajnokok lehetnének.”

Abiteboul rámutatott, hogy a korábbi közös sikerek – a négy-négy egyéni és konstruktőri világbajnoki cím – is a folytatás mellett szól, a Renault pedig a gyári csapata mellett is örömmel dolgozna egy másik élcsapattal.

“Bonyolult döntés ez számukra és számunkra is. Nekem érzelmi oldala is van: 12 éve tépem a hajam a Christiannal (Horner) és Helmuttal (Marko) való közös munka miatt, és igazából hiányozna a dolog. Komolyra fordítva: a Renault-csapat építése során a Red Bull mérceként való használata is nagyon értékes. Az ő példájuk láthatjuk, min is kell még dolgoznunk. Ők bizonyították, hogy a Renault-motor normál körülmények között is képes futamot nyerni, ami jó jel a munkánkat és a fejlesztéseinket illetően.”