A Mercedes AMG a 2018-as szezonban még nem nyert futamot, pedig az hibridkorszak 2014-es kezdete óta sosem volt példa arra, hogy a zsinórban háromszor lemaradjanak a dobogó legfelső fokáról. A Ferrari kettő, a Red Bull egy futamgyőzelemmel rendelkezik eddig.

A csapatfőnök, Toto Wolff elismeri, hogy ez az eddigi leghúzósabb év, ugyanakkor próbál jó képet vágni a helyzethez, azt mondja, élvezik a kihívást:

“Tudjuk, hogy óriási kihívás áll előttünk. Tavaly is kemény csatában voltunk a Ferrarival, de az semmi volt az idei küzdelem intenzitásához képest. A Ferrari és a Red Bull is mindent belead, hogy legyőzzön minket. Az autóik, a csapataik, a pilótáik is a legmagasabb szinten teljesítenek, végig nyomás alatt tartanak majd minket” – magyarázta az osztrák.

“Nem mindenki szereti az ilyesmit, de mi imádjuk. A csapatunk minden egyes tagja az ilyen helyzetekért érkezett a Forma-1-be” – tette hozzá.

A hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon ideje lenne a Mercedesnek is behúzni egy győzelmet, ám Wolff szerint kiszámíthatatlan, mi is lesz Bakuban:

“Most először zajlik majd a verseny áprilisban, egészen más körülmények lesznek, mint a korábbi két évben, amikor júniusban mentünk Azerbajdzsánba. Ez egy kemény pálya, ahol a versenyzőknek bízniuk kell az autóban ahhoz, hogy el tudják kapni az ütemet, és rögtön péntek délelőttől jól kell teljesíteni. A tavalyi futam teljesen váratlan dobogót produkált, az utcai pályákon nem ritka az ilyesmi, úgyhogy idén is számíthatunk a kiszámíthatatlanságra.”

Forrás: Fotó: Europress
Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Mercedes AMG Sport Toto Wolff