Pierre Gasly számára már szombaton jól alakult a hétvége, a hatodik legjobb időt futotta az időmérőn. A futamot az ötödik helyen kezdte, azonban a nagycsapatok hibáit kihasználva, az elérhető legjobb negyedik helyet szerezte meg.

„Hihetetlen, hatodik az időmérőn és negyedik a versenyen! Nem számítottunk ilyesmire, alig hiszem el. Nagyon boldog vagyok!” – mondta Gasly.

„Hatalmas köszönet a csapatnak, az autó fantasztikus volt egész hétvégén. Ma lecsaptunk a lehetőségre. Nem is tudom, mit mondjak. Boldog vagyok! Előreléptünk ezen a hétvégén, de nem tudom, milyen tempónk lesz a többi versenyen. Most csak kiélvezzük a helyzetet!” – zárta a nap versenyzőjének is megválasztott pilóta.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost a futam után agyondicsérte a Hondát és természetesen Gaslyt. Azt mondta, erre az eredményre ő sem számított. „Tegnap Gasly mindent összerakott az időmérőn. Jól rajtoltunk, hihetetlenül jó csatát vívtunk Magnussennel, keményen védekeztünk. Végül célba ért hiba nélkül. Gratulálok, szép munka!”

„A szezon második felébre számítottam arra, hogy mindkét autó a top10-ben végez, időmerőn és versenyen is” – mondta Tost.

A Toro Rosso szerelői is örültek az elért eredménynek, ez volt a csapat történetének hetedik top4-es eredménye.

Forrás: PlanetF1.com