Lewis Hamilton jelenlegi mercedeses szerződése idén lejár. A négyszeres világbajnok már tavaly tél óta tárgyal a csapattal a hosszabbításról, elvileg mindkét fél nagyon akarja a közös folytatást, ám az aláírás csak nem akar odakerülni a dokumentum végére.

Bahreinben csütörtökön az angol arra utalt, hogy a döntése azon is múlhat, mit is jelent be pénteken, azaz ma a Forma-1-tulajdonos Liberty Media a 2021-es reformtervei keretében.

“Elég izgalmas időszak ez a Forma-1 számára. Holnap jön a bejelentés arról, hogy milyen lehet a Forma-1 jövője. Ez akár befolyásolhatja is a döntésemet, hogy milyen hosszú időre szerződjek, hogy mit is csinálok majd.”

“A következő szerződésem valószínűleg a pályafutásom legfontosabbja lesz” – mondta a 33 éves angol. “Szóval egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy mennyi időre írok alá, mennyi időre kötelezem el magam a Forma-1 mellett, hiszen már a karrierem második felében járok.”

A kérdésre, hogy vajon arra céloz-e, hogy akár hátat is fordíthat az F1-nek, ha nem tetszenek neki a Liberty tervei, Hamilton így felelt:

“Nem céloztam semmire. Egyszerűen érdekes lesz látni, mi történik majd a Forma-1-ben, hiszen én is integráns része vagyok, jó lesz megtudni, mi vár ránk. És jókor jön ez a bejelentés, mert még nem írtam alá.”