Ausztrália

The Age: “Ismét Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Melbourne-ben, de ismét kicsúszott a kezéből a győzelem. Vettel kihasználta a Mercedes hibás számításait, és egymás után másodszor nyert az Albert Parkban.”
Herald Sun: “Hamiltont meglopták Ausztráliában. A leggyorsabb pilóta a leggyorsabb autóban a leggyorsabb volt a rajtnál, mégis másodikként intették le, pedig remekül versenyzett.”
The Australian: “Vettel előrecsempészte magát Hamilton mellett. Miután milliókat költöttek az autók fejlesztésére, majd órákon át teszteltek a barcelonai télben, hogy még nagyobb hírverés előzze meg Hamilton és Vettel párbaját, az idény első futamát egy biztonsági autó döntötte el, amelyik nem is volt a pályán.”

F1: Hamiltont meglopták Ausztráliában 1

Németország

Bild: “Egy komputerhiba révén Vettelnek az ölébe hullott a győzelem. A favorit Hamilton helyett a német nyert az idénynyitón.”
Süddeutsche Zeitung: “Rosszul okoskodtak a mérnökök, a lassabb autó győzött Melbourne-ben. Egy szoftver-defekt miatt Vettel ért elsőként a célba, míg Hamilton töprenghet, hogy az ösztönei helyett miért a rossz számítógépes adatokra bízta magát.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “A szerencsés flótás. Vettel legyőzte a Mercedes stratégiai programját. Hamilton egy kalkulációs hiba miatt nem gyorsított.”
Die Welt: “Álomszerű kezdés. Vettel sikeréhez egy mercedeses szoftverhiba és a Ferrari-vásárló Haas hanyag szerelőcsapata is kellett. A Scuderia a meglepő diadal után szerény maradt.”

F1: Hamiltont meglopták Ausztráliában 2

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Milyen szép ez a győzelem! A tavalyi győzelemnek ugyanakkor nagyobb súlya volt.”
La Repubblica: “Vettel lassabb volt, de élt a kínálkozó lehetőséggel.”
Correire della Sera: “Seb hadászati csapást mért ellenfelére, a Ferrari váratlan és fajsúlyos győzelmet aratott.”

Ausztria

Kurier: “A legsikeresebb csapat 11 éve vár egy világbajnok pilótára, az első lépés megtörtént vasárnap ebbe az irányba. A vezetési tudomány mellett egy csipetnyi szerencse is kellett a Mercedes elleni harcban, amely alighanem idén is a legjobb autót mondhatja magáénak.”
Die Presse: “Aki azt állítja, hogy az F1-ből kiveszett az izgalom, az elmulasztotta az ausztráliai futamot. Nemcsak az volt érdekes, hogy a Mercedes odaajándékozta a győzelmet a Ferrarinak, hanem az is, hogy egy nejlonzacskó tönkretett egy csúcstechnológiás versenyautót. A negyedik körben kiállt Szergej Szirotkinnak ugyanis egy pályán összeszedett zacskó miatt állt le a hűtése a Williamsben.”

F1: Hamiltont meglopták Ausztráliában 3

Spanyolország

Sport: “Vettel boldogan de visszafogottan beszélt a sajtótájékoztatón. A német Fittipaldinak zsebben az első győzelem.”
Mundo Deportivo: “Vettel húzása színpadra kívánkozik. Hamiltont és a Mercedest megviselheti, hogy egy tökéletesen irányított futam érthetetlen módon kicsúszott a kezéből.”

Franciaország

Le Figaro: “Hamilton előtt ki volt kövezve a diadalhoz vezető út, de egy fura közjáték keresztülhúzta a számításait. Két Ferrarival kellett megküzdenie, és amikor a 19. körben kiállt kerékcserére, Vettel elhúzhatott mellette. A német sikeréhez azért a Haas csapat közreműködése is szükséges volt.”

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Vettel azt kiáltotta a célban, hogy ‘bella strategia’, és ez a dicséret motiválhatja a Ferrarit azoknak a feladatoknak az elvégzésében, amelyek a német szerint még előttük állnak. Az egyenesekben az olaszok egyenrangúak a Mercedesekkel, a kanyarokban viszont sok időt veszítenek. Vettel nem először rontotta el a Mercedes-bulit.”
Tagesanzeiger: “Vettel sikerével még a Mercedes komputere sem számolt.”

F1: Hamiltont meglopták Ausztráliában 4