F1: Még egy pocsék év, és Alonsóék kiborulnak 2 Nem indult jól a közös munka a McLaren és a Honda számára tavaly, a wokingi alakulat két sztárpilótával is csak a konstruktőri összetett kilencedik helyét tudta megszerezni. Az év közben felmerült Fernando Alonso és Jenson Button távozása is, de végül mindketten maradtak, és ha már maradtak, Eric Boullier csapatfőnök szerint a McLarennek teljesítenie kell.

“Hogy pozitívak maradnak-e a pilótáink, ha az autó nem tűnik jobbnak az első 2016-os teszten? Nem hinném. Nem lehet még egy olyan évünk, mint az előző” – mondta Boullier.

“A pilótáink tudják, mire vállalkoztak, mert minden információt megosztottunk velük. De az biztos, hogy nem akarnak még egy ilyen évet. Azért szerepelnek az F1-ben, mert nyerni akarnak, de a minimális elvárásuk a versenyképesség.”

Boullier örül, hogy Alonso és Button is kitartott a projekt mellett. “Ami különösen fontos számomra, hogy még az utolsó versenyen is pozitívak maradtak. Természetesen frusztráltak voltak a teljesítményhiány miatt, de 19 verseny után is képesek voltak jó hangulatban beszélgetni.”

“Olvastam, hogy Fernando azt mondta, továbbra sem bán semmit, és hogy hisz a csapatban. Ezt kéthetente elmondja, de a gyárban is ugyanígy beszél. Ez a bizalom számomra nagyon-nagyon fontos.”