Sikerült tartani az előzetes terveket, így a közönség előtt is megnyithatta kapuit a Little Island névre keresztelt új látványosság New Yorkban. A korábban Pier 55 név alatt futó projekt a Hudson folyóra épült, különböző magasságú betonoszlopokon alapszik, melynek tetején egy hatalmas közparkot alakítottak ki.

Megnyílt New York legújabb látványossága 1

A 260 millió dolláros (73,8 milliárd forintos) beruházás eredménye több mint egy dimbes-dombos zöldfelület. A magasra törő cölöpök tetejéről remek kilátás nyílik Manhattanre, és egy szórakoztatóközpont is helyet kapott a területen, ahol mindenféle zenés-táncos rendezvényt, kiállításokat és egyéb kulturális eseményeket lehet majd tartani.

Megnyílt New York legújabb látványossága 2

A reggel 6 órától hajnali 1-ig nyitva tartó park összesen 280 betonoszlopon támaszkodik, melyből 132 nyílik ki tulipánszerűen. A mesterségesen létrehozott park gyakorlatilag füvészkertként is megállja helyét: több mint 66 ezer virághagymát és 114 fát ültettek el itt, néhány közülük akár 18-20 méter magasra is nőhet. A tervezés során különösen figyeltek arra, hogy a New York-i klímának ellenálló fajokat telepítsenek.

Megnyílt New York legújabb látványossága 3