Javában épül New Yorkban a Heatherwick Studio által megálmodott új látványosság, a Pier 55 Park. A 2014-ben bejelentett projekt 2016-os első kapavágása óta közel négy év telt el, és a munkálatok már a befejezéshez közelednek. Az eredeti tervek szerint a Hudson folyóra épülő park 2021-ben nyithatja meg kapuit a látogatók előtt, de a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet következtében még csúszhat az átadás.

Ez lesz New York legújabb látványossága 1

A képre kattintva galéria nyílik

A díjnyertes projekt elkészülése után több lesz némi dimbes-dombos zöldfelületnél. A magasra törő cölöpök tetejéről remek kilátás nyílik majd Manhattanre, és egy szórakoztatóközpont is helyet kap a területen, ahol mindenféle zenés-táncos rendezvényt, kiállításokat és egyéb kulturális eseményeket lehet majd tartani, melyek többsége ingyenes lesz a nagyközönség számára.

Ez lesz New York legújabb látványossága 2

A park egyfajta hatalmas füvészkert is lesz, ahol a botanikusok és a természetet kedvelők több mint száz különböző fa- és növényfajt vizsgálhatnak meg közelről. A tervezés során különösen figyeltek arra, hogy a New York-i klímának ellenálló fajokat telepítsenek.

Ez lesz New York legújabb látványossága 3

Ezek közül néhány már gyökeret is eresztett, de még mindig több a gép található a betoncölöpökön, mint fa. Ha elkészül, a tervek szerint ilyen lesz:

Ez lesz New York legújabb látványossága 4