“Kicsomagolás” után kétszintes apróházzá változik a holland Haaks nevű cég terméke, az Opperland. A téglatest egy Fiat Ducato platóján elfér, ám a lábak leeresztése és a kibontás után egy 4 méter magas, 2,5 méter hosszú és 228 centiméter széles könnyűszerkezetes épületet kapunk.

Ehhez a kempingházhoz autót adnak ajándékba 1

Az épületbe belépve egy konyhában találjuk magunkat, ahol indukciós főzőlapon készíthetjük el az ebédet, az alapanyagokat pedig egy 81 literes fagyasztós hűtőben tarthatjuk. Ehhez az elektromos áramot az alapban található 360 Ah-s akkumulátorcsomag szolgáltatja. A felső szintre egy létrán lehet felmászni, ahol egy kétszemélyes matracon pihenhet meg a tulajdonos és partnere. A hátsó részen egy kis fürdőszobának is maradt hely, tusolóval és WC-vel.

Ehhez a kempingházhoz autót adnak ajándékba 2

A tervezőcsapat szeme előtt három fő cél lebegett az Opperland megalkotásakor: a kényelem, a fenntarthatóság és a szabadság. Utóbbiról a hatalmas ablakok és a ház felnyitható oldalfala gondoskodik. A kempingház ellenőrzött forrásból származó alapanyagokból készült, tartósságukra pedig 25 év garanciát vállal a gyártó.

Ehhez a kempingházhoz autót adnak ajándékba 3

Mindezért a holland gyártó legalább 130 ezer eurót, átszámítva több mint 47 millió forintot kér. Ennyiért a házon kívül a szállítóeszközt, azaz a Fiat Ducato platós verzióját is megkapjuk, melyet a tulajdonos igényei szerint személyre is szabnak.