Most, hogy a csillagászati fizetése miatt sem kell már aggódnia, örömmel nyugtázta Elon Musk, hogy a Tesla Cybertruckkal bővült a rendőrségi flotta Dubajban. A hatóságok vasárnap igencsak szűkszavúan számoltak be erről – az X-en közzétett bejegyzésre a közösségi oldal tulajdonosaként és a Tesla vezérigazgatójaként Musk is reagált, aki a következőt fűzte hozzá: „Menő!”

Ugyanakkor a dubaji rendőrség fogalmazásából arra lehet következtetni, hogy nem a rosszfiúkat fogják kergetni a Cybertruckkal, sokkal inkább a marketing és a PR miatt kapott szerepet, amolyan turistalátványosságként. Ennek megfelelően elsősorban a népszerű turistahelyeken lehet majd találkozni az elektromos pick-uppal, ami a hagyományos zöld-fehér dizájnt kapta meg.

Ez utóbbival kapcsolatban a Carscoops pikírten megjegyezte, hogy a visszafogott rendőrségi gúnyában „egy alacsony felbontású fehér bálnára” hasonlít. Ellenpéldaként az Egyesült Államokban állítólag máris komoly népszerűségnek örvendő, az UP.FIT által megálmodott koncepciót hozták fel, ami tény, hogy feltűnőbb a dubajiak újdonsült rendőrautójánál.

Technikai paraméterekkel ezúttal sem traktálták a nagyérdeműt. A Tesla sem árult el sokat a tavaly ősszel bemutatott, azóta leginkább különböző madárpiszok-, eső- és rozsdaproblémákkal reflektorfénybe kerülő típusról, ami háromféle kivitelben kapható az Egyesült Államokban:

  • a belépő szintű, hátsókerék-hajtású modell ára 60 990 dollár, ami 22,4 millió forintnak felel meg – ezért az összegért 0-ról 96 km/órára (60 mérföld/órára) 6,5 másodperc alatti gyorsulást és 402 kilométeres becsült hatótávolságot ígér;
  • középen helyezkedik el a kínálatban az összkerékhajtású változat, ami már 79 990 dollárba, átszámítva 29,4 millió forintba kerül – ez esetben a gyorsulás már 4,1 másodperc, egy töltés pedig 547 km-re elég;
  • és bár a hatótávolsága gyengébb, egy töltéssel ugyanis csak 515 kilométert képes megtenni, a legjobb, 2,6 másodperces gyorsulást a csúcskategóriás, 857 lóerős Cyberbeast produkálja, ezért viszont már 99 990 dollárt, vagyis 36,7 milliót kérnek el.