Teljesen összezavart a hárompedálos elrendezés és a manuális sebességváltó használata egy autótolvajt az Egyesült Államokban, így nem sikerült ellopnia a kiszemelt teherautót – írja a Carscoops.

Pedig könnyű prédának tűnt, a tulajdonos ugyanis az indítóban felejtette a slusszkulcsot, így a nő, amint észrevette a lehetőséget, bemászott a volán mögé, és elhajtott – vagyis csak elhajtott volna – a furgonnal. Arra azonban már csak ezután eszmélt rá, hogy nehezebb dolga lesz, mint arra előzetesen számított: a teherautót kézi váltóval szerelték, ami számára teljesen ismeretlen.

Miután menet közben sem tudta megfejteni a működését, inkább kiszállt a vezetőfülkéből, a váltót pedig üresben hagyta, így a teherautó egy tűzcsapnak gurulva állt meg, de személyi sérülés nem történt. A koccanásnak köszönhetően hamar a rendőrök látókörébe került az ügy, és rövidesen le is tartóztatták a gyanúsítottat. Kiderült róla, hogy autólopás miatt korábban már börtönbe került, és nem sokkal az újabb eset előtt szabadult.

A celláktól alig 800 métert tett meg, és máris újra bajba keverte magát, ezáltal a nő visszaesőnek számít, ezúttal pedig nemcsak autólopásért, hanem gondatlan, valamint jogosítvány nélküli vezetésért is felelnie kell.

A teherautót visszaszolgáltatták a coloradói tulajdonosának, aki köszönetet mondhat azért, hogy a tengerentúlon mindig is elterjedtebb volt az automata sebességváltó, mint a manuális (lsd. egy korábbi esetnél is ez volt a szerencse), mivel így a mai napig megvan a munkaeszköze. Nem derült ki, mekkora a kár, de az biztos, hogy a kocsiban felejtett kulcsok miatt egy-két kellemetlen kérdés fel fog merülni a biztosító részéről is.