Vadon élő elefántcsorda esett neki egy autónak Malajziában, miután azzal elütöttek egy, a csoporthoz tartozó elefántbébit – írja a helyi hatóságok közlése nyomán a CNN.

Tájékoztatásuk szerint a vasárnap esti elefánttámadásra azután került sor, hogy a főúton átsétáló kis elefánttal nem tudták elkerülni az ütközést a ködös időjárási viszonyok között. A történteket látva a másik öt elefánt azonnal az autó felé rohant, és elkezdték taposni az autót. Csak azután hagyott fel a retorzióval a csorda, amikor az elefántborjú az ütközés után feltápászkodott az útról – jelenlegi állapotáról nem közöltek további információkat.

Nem derült ki az sem, végig az autóban tartózkodott-e a támadás során az addig a volán mögött ülő 48 éves férfi, valamint felesége és 23 éves fia, ugyanakkor egyikük sem sérült meg súlyosan, és mindhárman élve megúszták a találkozást a felbőszült elefántokkal. Ugyanez a fehér, Daihatsuról mintázott Perodua Axiára nem igaz: a képek alapján főleg a jármű eleje és oldalai rongálódtak meg, emellett minden ablaka betört.

Mint azt írja a portál, a Maláj-félszigeten jelentős mennyiségű erdőterületet számoltak fel a főút- és autópálya-hálózat fejlődésével párhuzamosan, ennek következtében a vadon élő elefántok sokszor kénytelenek kimerészkedni az utakra, hogy élelemhez juthassanak. Emiatt az elmúlt években több elefántot is elgázoltak a sztrádákon, noha a rendőrség fokozott figyelemre kéri az autósokat a kialakult helyzetre való tekintettel.