A Egyesült Államokban (és lassan világszerte) néhány napja volt halloween ünnepe, amelynek tiszteletére egy kis tréfával készült a Rivian elektromos autókat gyártó vállalat.

Internetes frissítés segítségével az autó fedélzeti rendszere a gyalogosokat zombiknak ábrázolta és még denevérek is röpködtek körülöttük. Ha pedig valamelyik ajtó kinyílik, akkor egy tök gurult ki a kocsiból, persze csak a képernyőn.

 

A Rivian 2018-ban robbant be a köztudatba és nem titkolt szándékuk, hogy az Amerikában igen népszerű pick-upok és SUV-k elektromos alternatívái legyenek. A platós Rivian R1T, valamint az R1S SUV gyártásával meg is tették az első lépést, hogy piaci részesedést szakítsanak ki maguknak.

Az alumíniumból, acélból és szénszálas kompozitokból készülő Rivianok négy villanymotorral dolgoznak, ezek összteljesítménye akár 800 lóerő feletti is lehet. Gázlómélységük bő 90 cm és nem gond nekik a 100%-os emelkedő sem, szabad hasmagasságuk akár 356 mm, köszönhetően az állítható légrugózásnak, abroncstól függően alig több mint 3 másodperc alatt gyorsulnak 100 km/órára.

Egy halloweeni frissítés zombikat csinált a gyalogosokból 1

Rivian R1T

Az alapmodell 500 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, és akár 4,9 tonnát is vontathat, szóval egy kisebb jacht vagy lakókocsi nem okoz gondot. A két modell alapjai azonosak, az R1S viszont 37,5 centiméterrel rövidebb tengelytávű, teljes hossza 5,1 méter (az R1T 5,51 méter hosszú). Hatótávjuk akár 640 kilométer is lehet, a villámtöltés 200 kW-os lehet.