Idén 100 éves a legendás  autóverseny, a Le Mans-i 24 órás futam. A Circuit de la Sarthe rajtvonalánál 62 autó sorakozik fel június 10-én és 186 versenyző tapossa majd a gázt egyetlen cél által vezérelve: ők állhassanak a dobogó legfelső fokára.

A rajtzászlót olyan hírességek lengették már meg, mint Rafael Nadal, Alain Delon, Brad Pitt, vagy Steve McQueen, most pedig a Los Angeles Lakers szupersztárját, LeBron Jamest érte a megtiszteltetés, hogy startoltathatja a 100. Le Mans-i 24 órás versenyzőit.

 

James szerezte a legtöbb pontot az NBA történetében, megelőzve Kareem Abdul-Jabbart 2023-ban. 1984 óta tartotta az NBA pontrekordját Abdul-Jabbar, ezt adta át a múltnak év elején LeBron James. Az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés harmadik negyedében egy duplával dőlt meg a rekord, James ezzel jutott el 38 388 pontig 20 éve tartó pályafutása során. Ezen kívül még négyszeres MVP-játékos, három NBA-döntőben nyerte el az MVP címét, két olimpiai aranyérmet nyert, három All Star játékosi MVP-címet. Ő és Kareem Abdul-Jabbar tartják a rekordot a legtöbb All Star-szerepléssel, tizenkilenccel.

Szupersztár sportoló indítja a hétvégi Le Mans-i 24 órást 1

LeBron James egyébként nagy autókedvelő hírében áll. Olyan autók fordultak meg már a garázsában, mint a Ferrari F430 Spyder, F99 Fiorano GTO, Bentley Continental GT, Porsche 911 Turbo S, Mercedes Maybach S600, Rolls-Royce Phantom (amelyet egyébként Shaquille O’Nealtől kapott ajándékba), Porsche 918 Spyder, Lamborghini Aventador Roadster, Rolls Royce-Cullinan.

Itt például a 887 lóerős Porsche 918 Spyder volánja mögött: