Valószínű, hogy nem a terveknek megfelelően alakult a brit autósok szombat estéje, miután egy cardiffi bevásárlóközpont mélygarázsában rekedtek közel három órára – írja a BBC. Szokatlan hiba áll a különös szituáció hátterében: a parkoló kijáratánál elromlottak a közlekedési jelzőlámpák, a javítási munkálatok pedig elhúzódtak.

Úgy tudni, csak azután nyílt meg az út az autósok előtt, hogy felnyitották a parkoló sorompóit. A mélygarázsban kialakult torlódásról több felvétel is elterjedt a közösségi médiában, egyes képsorokon folyamatos dudálás is hallható, ami minden bizonnyal a helyzet körüli bizonytalansággal, értetlenséggel magyarázható.

A sorban várakozó egyik vásárló nyilatkozott a brit közszolgálati médiának, és elmondta, összesen három órán át várakozott, közben elugrott 30 percre, hogy ételt és kávét vásároljon.

„Meglepetést okozott a parkolóban a hatalmas sor, mely egy olyan parkolóból próbált kijutni, melynek csak egyetlen kijárata van” – számolt be a körülményekről.

A kellemetlenségekért elnézést kért a vásárlóktól a St. David’s bevásárlóközpont. „Tudjuk, mennyire frusztráló, ha ilyen torlódások alakulnak ki” – tette hozzá a létesítmény szóvivője.