Akadnak igen extrém, rendszámmal rendelkező sportkocsik, amelyeket tulajdonosaik érthető okokból nem visznek autópályára. Ilyen az Ariel Atom, vagy a Lotus Seven-replikák százai, ezekkel egyszerűen kínszenvedés az óriási szélben és zajban történő monoton egyenes haladás.

Egy formaautóval pedig tényleg eszement ötlet ilyesmivel próbálkozni, Csehországban mégis úgy gondolta valaki, hogy kipróbálja ezt a poént. A látvány alapján akár F1-es Ferrari is lehetne az átlagautósok által videóra vett technika, többen a Ferrari F2004-esre tippeltek, de avatott szem könnyen észreveszi a különbségeket.

A szóban forgó versenyautó bár nem F1-es szintű, de azért elég komoly technika. Egy Dallara GP2/08-as zúzott a cseh autópályán, aminek V8-as, négyliteres szívómotorja nagyjából 620 lóerőt termel 8500-as fordulaton. Ehhez 700 kilogramm alatti tömeg társul, így erre a gépre nincs értelme villogni a belső sávban, mivel jobban gyorsul, mint ahogy a legtöbb szériaautó fékez.

Tényleg szürreális látvány, de a sofőr láthatóan visszafogta magát, őrült tempó és cikázás helyett inkább csak krúzolt a forgalomban, és valószínűleg a sisak mögött vigyorogva nézte a sok meglepett arcot, felé irányuló, felvételt készítő mobiltelefont. 

Autórajongóként izgalmas a dolog, azonban a törvényesség felől nézve szabálytalan és felelőtlen húzás volt egy ilyen speciális, slickgumikon futó versenygép közútra vitele. A helyi szabályozás szerint a pilótára akár egy év járművezetéstől való eltiltás és több millió forintos bírság várhat, amennyiben a rendőrség a nyomára bukkan.

Erre azonban kevés esélyt látunk, mert még ha a tulajdonos személye ki is derül, az elkövető személyét azonosítani egy másik feladat. Az autó pedig 2019-ben már felbukkant ugyanígy a cseh utakon, de akkor sem sikerült lefülelni az elkövetőt: