Az 1831-ben, 38 évesen elhunyt Nancy Kerlin Barnett valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy a síremléke azért kerül majd be a hírekbe, mert egy aszfaltozott utat húznak köré.

Pedig az Indiana államban található Amity (USA) közelében pont ez történt. Az út két sávja között található a sírhely, amelyet felfestéssel rajzoltak körbe, hogy az autósok időben észleljék a betontömböt az út közepén. Helyeztek ki táblát is, ami szintén jelzi az „útakadályt”.

A sztori úgy szól, hogy a temetkezés helye nagyon fontos szerepet töltött be Nancy életében, ugyanis ez volt a kedvenc kirándulóhelye, ahonnan rálátott a szomszédos völgyre. Végrendeletében le is szögezte, ha meghal, akkor csak ide temethetik el. Úgy is lett.

Azt azonban senki nem látta előre, hogy 1912-ben a sírhely körül kiépített temetőt átköltöztették egy útépítés miatt, azonban Barnett nyughelyéhez nem nyúlhatnak. Ez főként unokájának, Daniel G. Doty határozott fellépésének – és kézben tartott fegyverének – volt köszönhető.

Utat húztak egy család sírja köré, többször is 2

2016 előtt és 2016 után

A nyughelyre először egy kis dombot építettek, amelyre sírtáblát helyeztek, de miután azt ellopták a dombot is eltávolították és betonlapokra cserélték a síremléket, amelyre egy plakettet helyeztek.

2016-ban, az útszakasz legutóbbi felújításakor néhány kutató feltárta a sírhelyet és megdöbbenésükre kiderült, hogy ott nem egy, hanem hét embert helyeztek örök nyugalomra. Valószínűleg a család többi tagját is ide temették.

Durván egy éve pedig egy nagyon hasonló esetről számoltunk be: Kínában egy ház köré építettek hidat, mert nem voltak hajlandók elköltözni. A kétszer két sávos Haizhujong híd egy folyó felett ível át, ám egyik hídfőjénél az útpálya kettéválik, ugyanis ott található egy kis ház, amit nem lehetett elbontani.

Utat húztak egy család sírja köré, többször is 3A 40 négyzetméteres ingatlan lakói így egy betonfalakkal szegélyezett gödörben élnek, melynek tetején állandó a forgalom. A tulajdonos állítása szerint a kárpótlásul felajánlott lakás egy hullaház mellett volt, így azt nem fogadta el, inkább a híd közepén él tovább a csodálkozó tekintetek kereszttüzében.

Utat húztak egy család sírja köré, többször is 4