Tavaly nyáron mutatták be a Tesla eddigi legerősebb modelljét, a Model S Plaidet. Megjelenésekor még 322 km/órás csúcssebességet ígértek hozzá, azóta viszont szoftveresen leszabályozták a típust, így 262 km/óra a maximum, amit tud hivatalosan. A Track Mode megvásárlásával ez 282 km/óráig tornázható fel.

Vannak, akik ennyivel sem érik be: az Ingenext kanadai tuningcég meghekkelte az S Plaidet, a szoftveres módosításoknak köszönhető már 348 km/órás sebességre képes, jócskán túlszárnyalva a korábban, még Elon Musk által beharangozott maximumot. Gyárilag a Lamborghini Aventador SVJ és az előző évtized egyik legikonikusabb hiperautójának tartott McLaren P1 esetében tartanak még számon hasonló csúcssebességet.

A „megpiszkált” Teslát a vállalat vezérigazgatója, Guillaume André próbálta ki a Trois-Rivières repülőtér 3 kilométeres kifutópályáján. Az említett rekordot közel 2 kilométer alatt érte el, és habár a módosításokat nem részletezték, annyit elárultak, hogy a kísérletnek versenyfékekkel és nagyobb sebességre is alkalmas gumikkal futottak neki.

Az Electrek cikke szerint korábban Tesla, de talán még sorozatgyártású elektromos autó sem ment ilyen gyorsan, és bármennyire is hiperautóéra hajaz a Tesla S Plaid teljesítménye, valójában egy négyajtós családi szedánról van szó. Pedig valójában villanyszedánnal már ennél nagyobb sebességet is sikerült elérni: 2017-ben a Lucid Air prototípusa 378 km/órával repesztett.