A Volkswagen 2019 tavaszán ugyan még tesztelte új túra-versenyautóját, a VIII-as Golfra épülő Golf GTI TCR-t, ám novemberben bejelentették, hogy a projektet lefújták, a villanyosítási elképzeléseik miatt a jövőben sem gyári, sem ügyféli formában nem kívánnak belső égésű motoros versenyautót készíteni, indítani, eladni. 2020 nyarán aztán a VW teljes motorsportprogramját lezárták.

Most azonban meglett az eddig sosem látott verseny-Golf, egy skót-amerikai autó- és főleg VW-rajongó blogger, youtuber, Jamie Orr a Volkswagen „elfekvőjében” akadt a prototípusra.

Orr az USA-t és Dél-Afrikát is érintő világ körüli túrája európai szakaszában természetesen a VW központját, Wolfsburgot is meglátogatta, ahol a hivatalos márkamúzeum mellett a Volkswagen Classic csak előzetes egyeztetés után látogatható raktárába is bebocsátást nyert, oda, ahol az egyelőre felújításra váró vagy épp az alatt lévő régi típusokat tárolják.

Sosem látott Volkswagen Golf került elő 2
Sosem látott Volkswagen Golf került elő 3

Sosem látott Volkswagen Golf került elő

Sosem látott Volkswagen Golf került elő

Sosem látott Volkswagen Golf került elő 9
Sosem látott Volkswagen Golf került elő 10
Sosem látott Volkswagen Golf került elő 11
Sosem látott Volkswagen Golf került elő 12
Sosem látott Volkswagen Golf került elő 13
Fotó megosztása:

Ott botlott bele a befejezetlenül maradt TCR-versenyautóba, amely teljesen előkészített versenybelsővel, álcafóliában, de leeresztett gumikkal várta sorsának jobbra fordulását.

„Az autót a Volkswagen Motorsportnál készítették Hannoverben, de aztán az egész részleget bezárták. Úgy tűnik, a fejlesztés az utolsó fázisában járt, a még nem végleges hátsó szárnytól és egy-két más elemtől eltekintve gyakorlatilag készen is volt az autó” – nyilatkozta a Motorsport.comnak.

Sosem látott Volkswagen Golf került elő 14

(Fotó: Jamie Orr)

„Lehetőségem volt egy kicsit beszélgetni a Golf VIII TCR-ről, és én voltam az első, aki le is fotózta. Az, hogy a TCR leeresztett gumikon álldogál, azt mutatja, hogy a részleg maroknyi stábja még nem kezdett neki a felújításának. Remélem, hogy a Volkswagen Motorsport volt dolgozóinak munkája nem veszik kárba, megőrzik ezeket az autókat, és hogy a Golf VIII TCR-t egy nap azért látjuk majd futni, ha nem is versenypályán” – folytatta.