A brit Overfinch cég 1975 óta foglalkozik Land és Range Roverek egyedi restaurálásával, felújításával, sőt modernizálásával, modern típusaik tuningolásával foglalkozik, ezzel a világ piacvezetője a területen.

Az Overfinch most egy még nála is sokkal patinásabb céggel lépett együttműködésre: partnerük a londoni James Purdey & Sons. A név a hétköznapi emberek többségének semmit sem mond, ám mindjárt más, ha elmondjuk, hogy a minőségi fegyvereket gyártó műhely először 1838-ban szállított vadászpuskát Viktória királynőnek, fia, VII. Edward óta pedig újra és újra megkapja az udvari szállítói címet a mára a fegyverművesség mellett luxus-életmódtermékekkel is foglalkozó vállalkozás.

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 1
Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 2

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 9
Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 10
Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 11
Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 12
Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 13
Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 14
Fotó megosztása:

Az arisztokratikus, sőt királyi kapcsolat természetesen nagyon jól illik a Roverek egyik ottani kedvelt felhasználási módjához, a vadászathoz, így az Overfinch és Purdey ezen a téren alkotott nagyot.

Az Overfinchnél most egy 1993-as Range Rover County LWB felújításán keresztül demonstrálják, mire számíthat, aki a Purdey-vel közös „Heritage” programjukat választja.

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 15

Jaguaros ihletésű a kormány (Forrás: Overfinch.com)

A klasszikus smaragd/brit versenyzöld színű járgányt odabent a legfinomabb bőrökkel kárpitozták újra, a díszbetétek a legmagasabb minőségű diófából készültek, a kormány pedig a Jaguar E-Type-okat idézve sportos fémküllőkkel vonzza a tekintetet. Az autóba új, 6,2 literes, 242 lóerős V8-ast is építettek.

A végére hagytuk a legnagyobb durranást, a csomagteret. A Field Edition hátsó ajtajának felnyitása után tárul elénk a szintén a legfinomabb bőrrel borított rakodófelület, alatta pedig a kincsestár.

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 16

1838 óta szállítanak vadászfegyvereket a brit királyi család számára (Forrás: Overfinch.com)

A szintén a legminőségibb dióból készült, mesteri kidolgozású tároló felső fiókjában a James Purdey & Sons két felső kategóriás vadászpuskája bújik meg – melyeken újra csak ugyanaz a dió köszön vissza –, míg az alsó fiók a sikeres vadászat utáni ünneplést szolgálja a négy üveg luxuspezsgővel, a kristályból metszett pezsgős- és viszkispoharakkal, a viszkispalackkal, valamint a legjobb szivarokat tároló humidorral.

A kis híján 20 éves autóért ebben a kivitelben – adó nélkül – 285 ezer fontot, azaz kb. 128 millió forintot kérnek, ami egy vadonatúj Rolls-Royce árával vetekszik. Igaz, aki ilyet vásárol, minden bizonnyal megengedheti magának, Rollsa pedig már akadhat is a garázsban.

Puska, pezsgő, szivar is jár ehhez az autóhoz 17

Winston Churchill napi adagja (Forrás: Overfinch.com)