Láttunk már pár eldurranó pofont, egymást lökdöső autósokat, előkerült többször a gázspray, de ez az amerikai eset minden eddiginél megdöbbentőbb. Egyrészt rámutat arra, hogy néhány autós milyen idegállapotban ül a volán mögé, és hogy az Egyesült Államokban tényleg bármikor, bárhol előkerülhet egy lőfegyver.

A fedélzeti kamera által készített videó több mint rémisztő. A 30 éves Eric Popper láthatóan zaklatott idegállapotba került, de azért annyira nem vesztette el a fejét, hogy a maroklőfegyvert ne tudja elővenni a könyöklőből. Egy ideig okosan rejtegette, nehogy gyanút keltsen, majd amikor meglátta áldozatát, vaktában kezdett el lövöldözni az ablakon keresztül, mintha csak a vadnyugaton lenne.

Szerencsére senkit sem talált el, és ügyvédje nyilatkozata szerint védence csak önvédelemből tüzelt. Akkor kapta fel a vizet, amikor egy pukkanást hallott, ezt vélte lövésnek. Csakhogy ez egy vizesflakon volt csupán, amit a vele kakaskodó másik autós dobott járművének. 

A karosszérián keletkező lövésnyomokért már Eric Popper felelt, neki sikerült ementálivá luggatni saját autóját, de most nemcsak a karosszériajavítás miatt főhet a feje, a fegyveres támadásért bíróság elé kell majd állnia.