Egyes autókról nehéz elképzelni, hogy még létezik. A Ferrari 250 GTO sem véletlenül a világ egyik legdrágább autója, nem féltve őrizték őket életük első szakaszaiban. Aktív versenyautóknak készültek, így már csak létezésük miatt is valódi kincsek. Akárcsak bármilyen versenyautó az 50-es 60-as évekből, ami még létezik, épp ezért lehet ennyire értékes ez az 1954-es Mondial.

Csupán 22 darab készült a Series I-es Spiderből és nem is mindegyik a Pinin Farinánál, ez a példány viszont éppen náluk. Ahogy minden korabeli Ferrari és versenyautó, ezek a modellek is egyedi, kézzel készült karosszériát kaptak, így mindegyik egy kicsit más. Ez épp kereklámpás, bedöntött cápa orra is jellegzetes, gömbölyű formái pedig hozzák az 50-es évek hangulatát. 

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 1
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 2

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 18
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 19
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 20
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 21
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 22
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 23
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 24
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 25
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 26
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 27
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 28
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 29
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 30
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 31
Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 32
Fotó megosztása:

A 0408MD alvázszámú autó 1954-re készült el és még abban az évben debütált is a XXI. Mille Miglián a Scuderia Ferrari színeiben. Csak ezután kerülhetett magánkézbe, svéd tulajdonosa pedig nem csak a soron következő Mille Miglián, de rengeteg svéd versenyen is rajthoz állt a versenyautóval.

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 33

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 34

1959-ig több kézben is megfordult, mígnem a karosszéria olyan rossz állapotba került, hogy teljesen lecserélték. A kézzel készült alumínium elemek helyére üvegszálas borítás került és egészen 1995-ig így használták. 1975-ben került amerikai tulajdonba, megfordult a Mille Miglia Storico versenyeken, majd 2005-ben jelenlegi tulajdonosánál többször végzett a Top 5-ben Montereyben és Sonomában, de a Ferrari Historic versenyein is.

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 35

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 36

Motorterében egy korai négyhengeres, dupla Weber karburátoros és dupla vezérműtengelyes motor dolgozik. Hozzá egy négyfokozatú kézi váltó és egy De Dion hátsó tengely csatlakozik. A 90-es évektől kezdve minden fő egységét felújították, így ma nagyjából olyan állapotban van, mint újkorában. Karosszériáját 1995-ben ismét lecserélték, alumínium borításait kézzel készítették el az eredeti tervek alapján.

Nem hiszed el, mennyit ért ez a régi Ferrari 37

Ezért a Mondial Spiderért az utolsó órákban is megy a harc a Bring A Trailer online felületén. Az már biztos, hogy 1,3 millió dollár, vagyis 400 millió forint feletti összeget fognak fizetni érte. Gondosan dokumentált története és létezése, alapos felújítása miatt nem is csoda, hogy ez az autó vagyonokat ér.