A georgiai I-16-os államközi autópályán egy dömperrel ütköztek neki az egyik felüljárónak még múlt hét csütörtökön, méghozzá olyan erővel, hogy a felemelt billenő plató hat lábbal, azaz majdnem két méterrel odébb is tolta. Szerencsére senki sem sérült meg az éjszaka közepén történt balesetben.

Mindenesetre a felüljáró életveszélyessé vált az incidens következtében, nem sokkal később meg is kezdték a lebontását – a nehezebb feladat azonban a pótlás lesz, aminek a részletei még nem ismertek. Azért is problémás, illetve szorul mielőbbi megoldásra a helyzet, mert az Atlanta és az Atlanti-óceán partja között ingázó forgalmat leginkább ez az út szolgálja ki.

Az Atlanta Journal-Constitution szerint naponta mintegy 21 ezer autó használja az érintett útszakaszt. Átmenetileg alternatív útvonalakat ajánlak az autósok figyelmébe, ezek azonban körülbelül 15-40 kilométeres kerülőt jelentenek, haladási iránytól függően.

Twitter-oldalán az állam közlekedésminisztere arról írt, a terv az volt, hogy eltávolítják az egyelőre ismeretlen okból félig vagy teljesen felemelt platós pótkocsit, és utána eltávolítják a megrongálódott hídszerkezet jó részét, hogy a héten mindkét irányba két sávon közlekedhessen a forgalom. A felüljáró teljes elbontására a hét folyamán kerül sor.