Napi rekordokat döntögető hőség érte el az Egyesült Államok nyugati partját, minden idők eddigi legmagasabb hőmérsékleteit mérték több területen is. Az Oregon állambeli Portlandben szombat délután 42 Celsius-fokot mértek, ami minden idők legmagasabb ottani hőmérséklete.

„Normális esetben 60-70 Fahrenheit (15-21 Celsius-fok) a hőmérséklet, akkor lehet rövidnadrágban és pólóban mászkálni, de ez undorító. Úgy érzem magam, mintha valami sivatagban lennék” – mondta egy seattle-i férfi.

A rendkívüli időjárás az infrastruktúrát sem kímélte, a helyi utak aszfaltja több helyen felpúposodott, és kirepedt, használhatatlanná téve az adott szakaszt. 

A városon kívüli útszakaszokon is előfordult hasonló eset.

A tömegközlekedés pedig az olvadó kábelek miatt kényszerült térdre. A helyi szolgáltatást biztosító TriMet bejelentette, hogy hétfőtől csütörtökig minden kötött pályás járatuk szünetel, mivel a kábelek egyszerűen nem bírják a meleget és a terhelést, szó szerint leolvad róluk a szigetelés. A rendszereiket 43 Celsius-fokos maximális hőmérsékleten való üzemelésre tervezték, Portlandben viszont 45-46 Celsius-fokig kúszott fel a napi csúcshőmérséklet.