A pénzszállító autók leginkább furcsa balesetek, nyitva hagyott ajtóból ömlő pénz, elfelejtett zsákok miatt kerülnek a hírekbe. A filmbe illő rablások nagyon ritkán történnek meg, de a világ veszélyesebb felén azért van rá példa. 

Dél-Afrikában például az elmúlt napokban történt egy drámai eset, fegyveres rablók próbálták eltulajdonítani a pénzszállítmányt, és láthatóan nem terveztek túszokat ejteni. Egy ablakra leadott pontos lövéssel kezdődött a támadás, aminek intenzitása csak erősödött az idő elteltével.

A lövések után a vezető társának „Utánunk jön” felkiáltással puskát ad, majd újabb lövések, míg végül a sofőr átveszi a puskát és kiszáll az autóból. Az SA Trucker oldal közlése szerint a pénzszállító megmenekült, a sofőr és társa is jól vannak.

Ahogy az látszott a felvételen, hiába találták el tökéletesen az ablakot, a lövedék nem hatolt át rajta. Ezek a pénzszállítók a lehető legkomolyabb páncélzattal vannak ellátva, védelmüķ általában III-as szintű a karosszéria száz százalékán, vagyis a 7,62 mm-es lövedékeknek mindenhol ellenáll, nem csak az utascellánál.