Magyarországon vélhetően nem cseng ismerősen a HSV rövidítés, de aki látott már versenyt az ausztrál Supercarsban, ott találkozhatott a Holden névvel. A HSV az ausztrál gyártó sportmodellekért felelős részlegét jelölte, amíg meg nem szűnt a márka 2020 végén, beolvadva a General Motorsba.

Gyártósoráról 2017-ben gördült le az utolsó GTSR Maloo, ami egyébként is limitált szériás autó hírében áll, mivelhogy csak 600 darab készült belőle. Ennek ellenére sokan tátott szájjal fogadhatják, amint megpillantják a Gardner Autos oldalán, hogy akciósan (!) majdnem 750 ezer ausztrál dollárt kérnek érte, ami mostani árfolyamon 173-174 millió forintnak felel meg.

Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 1
Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 2

Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja

Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja

Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 8
Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 9
Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 10
Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 11
Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 12
Fotó megosztása:

Egy 6,2 literes, kompresszoros V8-as motorra bukkanunk a motorháztető alá pillantva, melynek teljesítménye 583 lóerő, a hátsó tengelyre pedig maximum 740 Nm-nyi nyomatékot ad le a hátsó tengelyre, hatsebességes manuális váltón keresztül.

A Holden megszűnésének hatására szöktek az egekbe az árak, amit jól mutat, hogy több GTSR W1 Maloót is már 1 millió ausztrál dollár feletti összegért értékesítettek az elmúlt hónapokban. A cikkben szereplő, 2017-es példány ára is eredetileg 900 ezer dollár volt, csak aztán faragtak a borsos vételáron.

Egy vagyonba kerül ennek az autónak az utolsó darabja 13

A mai napig vadonatúj a GTSR Maloo állapota, az eladó állítása szerint leszállítása óta érintetlen maradt, amit az is igazol, hogy épphogy szerepel 150 km az órában. Ahogyan azt a HSV volt ügyvezető igazgatójának hitelességi levele is tanúsítja, ez az utolsó darab, amit építettek a típusból, aztán soha nem is helyezték forgalomba a haszonjárművet.