2015-ben pattant ki az ötlet Gareth Wild fejéből, mi lenne, ha az egyik, London külső kerületében, Bromley-ban található bevásárlóközpont összes parkolóhelyére beállna. Első hallásra sokan rávágnák, hogy ez csakis Chuck Norrisnak sikerülhet. Márpedig nem: habár gondosan vezette egy táblázatban a folyamatot, több mint hat évig tartott, mire mind a 211 parkolóhelyre be tudott állni legalább egyszer.

Wild már 16 éve ebben a bevásárlóközpontban intézi a heti bevásárlást, így évente nagyjából 60 alkalommal jár oda. Természetesen a mozgássérülteknek és a motorkerékpároknak fenntartott parkolóhelyek nem képezték a kihívás részét, viszont akadtak olyan helyek, amik komoly fejtörést okoztak a brit férfinak. Ilyenek voltak például a B7-es és a B8-as helyek (lsd. az alábbi ábrán), utóbbira úgy sikerült lecsapnia, hogy késő estére tolta a vásárlás időpontját.

A zárás előtti vásárlás mellett más áldozatokat is követelt a projekt: nem egyszer volt arra példa, hogy látta, rövidesen végez egy autós, és megvárta, hogy egy újabb parkolóhelyet pipálhasson ki az Excel-táblázatában – még ha ennek gyerekei nem is feltétlenül örültek.

Küldetését részben a koronavírus-járvány is megnehezítette, de nem tántorította el tőle. A folyamat során azt is megjelölte, hogy melyek a jó, illetve melyek a rossz parkolóhelyek. Megállapítása szerint közvetlenül a bevásárlókocsi-tárolók mellé nem érdemes parkolni, viszont az is kiderült, hogy nem véletlenül volt nehézkes elfoglalni a B7-es és a B8-as parkolóhelyet.

A Yahoo News cikkéből az is kiderült, hogy Wild már egy, szintén a közelben lévő és nemrégiben nyílt bevásárlóközpontot szemelt ki magának.

Te vállalkoznál hasonlóra?
Persze, nem kérdés!
12% (35)
Kizárt, Gareth Wild is őrült!
54% (162)
Talán, még nem tudom.
7% (22)
Passz, csak mutasd, mit gondolnak a többiek.
27% (83)