11 évig tartott a Ford és az amerikai drifter, Ken Blcok együttműködése, amely olyan csodálatos verdákkal örvendeztette meg az autóbuzéria világába, mint például a Hoonifox vagy a Hoonicorn, melyeket számos Gymkhana-videóban láthattunk. Ennek az útnak azonban most vége, Block hivatalosan is a Škodához igazolt, és be is mutatták első közös autójukat, amivel az amerikai ralibajnokságon indulnak.

Ken Block szakított a Forddal, a Škoda az új partner 1Az autó egy Škoda Fabia R5, amely valamennyire eltér az európai versenyeken látottaktól, ugyanis az amerikai szabályok más követelményeket állítanak a nevezők elő. Ezek a változások főként az aerodinamikai elemek különbözőségében nyilvánulnak meg egy laikus számára. A Fabia R5 motorterében alapból 265 lóerős, turbós, négyhengeres erőforrás található, de azt nem tudni, hogy Block és csapata ezen módosított-e. Ha a későbbiekben szerepleni fog az autó a következő Gymkhana-videóban, egész biztos, hogy egy “picit” feltüzelik a vasat.

Ken Block szakított a Forddal, a Škoda az új partner 2Block és új autója ezen a hétvégén debütált a 100 Acre Wood Rally-n, ahol a versenyző már hét alkalommal nyert, ezúttal azonban csak a második helyet kaparintotta meg.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ken Block (@kblock43) által megosztott bejegyzés

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ken Block (@kblock43) által megosztott bejegyzés