Önmagában is ritka sportautónak számít a Porsche 918 Spyder, tekintve, hogy stílszerűen mindössze 918 példány készült belőle 2013-tól 2015-ig tartó gyártási ciklusa során. A gyártósorról 738.-ként legördült példány viszont Hurley Haywood nevéhez fűződik.

Haywood 1977 és 1994 között 13 alkalommal állt rajthoz a Le Mans-i 24 óráson, ebből ötször állt dobogóra, háromszor pedig a győzelem is összejött – kétszer ráadásul a stuttgarti márka – 936/77-es, illetve 956-os – modelljeivel. Öt alkalommal a daytonai egynapos versenyt, kétszer pedig a sebringi 12 órást is megnyerte. Patrick Dempsey – aki csakugyan szerencsét próbált néhány évvel ezelőtt Le Mans-ban, saját csapata is van – még filmet is forgatott az életéről.

Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 1
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 2

Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda

Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 13
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 14
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 15
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 16
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 17
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 18
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 19
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 20
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 21
Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 22
Fotó megosztása:

A hosszútávú versenyzés egyik nagy amerikai ikonja a Weissach-csomaggal rendelte a maga 918 Spyderét, ami az egyedi megjelenést is magába foglalja. Matt feketére fényezték az autót, amit egy 22-es rajtszám, valamint több Martini-logó díszít. 

Tovább növeli az autó vonzerejét, hogy a belső teret, különösen az üléseket Nomexszel borították. Ez egy speciális hőálló anyag, amit az 1960-as években fejlesztettek ki, többek között a tűzoltók munkaruháját is ebből készítik. Nyilvánvaló, a választásban közrejátszott Haywood versenyzői múltja, hiszen az autóversenyzés világában is előfordul időnként, hogy a pilótáknak igen forró pillanatokat kell átélniük.

Ilyen Porschével repesztett a Le Mans-legenda 23

Az összkerékhajtású, középmotoros plug-in hibrid szupersportautóban  4,6 literes, V8-as erőforrásához két elektromotor kapcsolódik, ezek együttesen akár 875 lóerős teljesítmény leadására is képesek 1280 Nm nyomaték mellett. 6,8 kWh-s lítium-ion akkumulátorával 19 kilométert tud megtenni kizárólag elektromos hajtással. 2,6 másodperc alatt képes elérni a százas tempót, végsebessége 350 km/óra. Csak a villamos gépek 7 másodperc alatt gyorsítják 100-ra az autót, a végsebesség helyi emissziótól mentes formában 150 km/óra.

Floridában az Atlantic Motor Group bocsátotta eladásra a most 72 éves versenyzőlegenda „játékszerét”, melynek ára 1,299 millió dollár, azaz közel 400 millió forint.