1976-tól egy évtizeden át maradt gyártásban a W123-as Mercedes és közel 2,7 millió példány készült belőle. Gúnyoltuk már zöldséges Mercinek, de ez csak azt bizonyítja, hogy akkoriban még a prémium autó egészen mást jelentett. Túltervezettséget, tartósságot és megbízhatóságot. Nem véletlen az sem, hogy a ‘123-asok néhol még most is húzzák az igát, akár egészen cudar körülmények között is.

Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 1
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 2

Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci

Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci

Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 13
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 14
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 15
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 16
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 17
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 18
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 19
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 20
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 21
Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 22
Fotó megosztása:

Már nagyon a földet túrja ennek az 1982-es Mercedes-Benz 300D-nek az orra, másképp szinte hiteles veterán autó benyomását kelti. A karosszériához passzoló zöld belterében csak néhány apró kopás mutatja, hogy használták az autót. Nincs benne semmi különleges extra, egyszerűen a tisztes polgári Mercedes benyomását kelti még mindig. Pedig már közel félmillió kilométert futott.

Az örökkévalóságig megy majd a dízel Merci 23

88 lóerővel és valamivel több mint 170 Nm nyomatékkal nem egy tüzes gép az OM 617-es, 3 literes, öthengeres dízelmotor. A 20 másodperc körüli gyorsulás és a 150 km/órás végsebesség is csak egy adat a sok közül. A 2 millióért árult, közel félmilliót futott, majdnem 40 éves Merciben nem is ez a különleges, hanem hogy simán túlél ennyit még egyszer.