Elon Musk előszeretettel incselkedik a tőzsdével, és bár poénjai néha rosszul sülnek el, legutóbbi fricskájával ismét gondoskodott arról, hogy a Tesla neve a figyelem középpontjába kerüljön.

Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra 1
Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra 2

Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra

Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra 6
Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra 7
Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra 8
Fotó megosztása:

Világszerte sokan bíznak abban, hogy a Tesla tőzsdei szárnyalása előbb vagy utóbb kipukkad – nem gonoszságból, hanem színtiszta nyereségvágyból. A részvények értékvesztésére játszó (shortoló) befektetőknek most jól megmutatta Elon Musk tulajdonos: piacra dobta a Tesla rövidgatyát, azaz shortot. A piros szatén női kisnadrágot a S3XY felirat díszíti, utalva a márka négy típusára és a nadrág tagadhatatlanul merész szabására.

Hiperolcsó, egyszemélyes Tesla került piacra 9

A nadrágot 69 dollár 42 centért kínálták a Tesla webshopjában – azért a múlt idő, mert villámgyorsan elkapkodták az összeset. A 42 cent (amit 0,420 formátumban tüntettek fel) maga sem véletlen egyébként: Musk egyszer azzal ütötte meg a bokáját, hogy kiposztolt egy tweetet, amiben a részvények 420 dollár értéken történő visszavásárlását helyezte kilátásba, ezzel megszegve a tőzsde minden írott és íratlan szabályát.

Nem ez az első idétlen promócikk, amit Elon Musk elérhetővé tesz az elvileg autóit értékesítő weboldalon: korábban egy lángszórót fejlesztett és kínált megvételre.