Az egész világot felforgatta a koronavírus, ami megállíthatatlanul terjed. Éppen ezért ajánlatos a lehető legtöbb időt otthon tölteni. Ez nem könnyű, de így tehetjük a legtöbbet magunkért és a környezetünkért. Ezt talán nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A vásárlás viszont elengedhetetlen, mert enni, takarítani azért mindenképp kell. Az emberek viszont megkerültek és mindent mértéktelen mennyiségben vásárolnak fel a konzervektől egészen a mára mémmé vált WC papírig. Sok üzletben utóbbi már a reggeli órákban elfogy teljesen.

Amerikában felütötte fejét egy egészen új, nem igazán legális és etikus üzletág. Egyesek annyit vásárolnak belőle, amennyit csak tudnak és aztán a parkolóban árulják a WC papírt. Természetesen az eredetinél jóval magasabb áron. Mondjuk 18 ezer forintnak megfelelő összegért. A rendőrség már elkezdte ezeket felszámolni.

A rendőrség arra is mindig felhívja a figyelmet, hogy senki ne hagyjon értéktárgyat az autóban, szem előtt meg főleg ne. Általában telefonra, napszemüvegre, táskára és tabletekre érthetjük ezt, de bekövetkezett az is, amire nem gondoltunk eddig: kétszer is feltörtek autót, hogy elvigyék a 30 tekercses budipapírt.

Észak-Karolinában pedig egy 16 méteres pótkocsiból loptak el 8 165 kg WC papírt és papírtörlőt. Ebben az esetben nem teljesen egyértelmű, hogy a tolvajok tudták-e mi a rakomány, de furcsa egybeesést mutat a világ bajával. Az ügyet még vizsgálják.