1969-ben Bruce McLaren elhatározta, hogy saját autóval vesz részt a Sportautó Világbajnokságban, amihez 25 darab utcai autót kellett építenie, ennyit írtak elő a homologizációs szabályok. Aztán felemelték 50-re. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, teljes mértékben a versenyzéshez igazították az autót. Az M6-osnál az volt a cél, hogy a Le Mans-i 24 óráson is bevethető legyen. 

Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 1
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 2

Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren

Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren

Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 10
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 11
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 12
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 13
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 14
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 15
Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 16
Fotó megosztása:

McLaren végül elvetette a versenyzés gondolatát, mert ennyi idő alatt képtelenek lettek volna megépíteni az ötven autót. A projekt azonban csak részben vérzett el. Bruce jó ötletnek tartotta, hogy folytassák az utcai vonalat, azt szerette volna, ha az M6GT a legjobban gyorsuló autól lett volna, ami rendszámot kaphat. Végül három prototípus épült meg, ezek közül ezt a pirosat itt éppen ő használta. Méghozzá munkába járásra. 3371 kilométert tekert bele.

Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 17

Persze, napi használatra igazi kínzás volt az M6GT. A teteje csípő magasságban volt, a kabin pedig szűk, vaskos küszöbön kellett átverekedni és bent az egész borzasztóan forró. Amikor kint 30 fok volt, akkor az utastérben legalább 50. A pedálok közel vannak egymáshoz, a kuplung pedig rettentően nehéz.  Kaptpótlásul viszont tobb mint 400 lóerős, 5,7 literes, V8-as motor hangoskodik a kabin mögött. A könnyű autót álló helyzetből 8 másodperc alatt gyorsítja 160 km/órás sebességre. Végsebessége valamivel több mint 265 km/óra.

Kőkemény versenyautóval járt munkába Bruce McLaren 18