Hetvenedik születésnapját ünnepelte 2018-ban a Porsche és ennek örömére számtalan emlékezetes eseményt rendeztek, szép kategóriagyőzelmet hoztak össze a Le Mans-i 24 órás futamon és limitált szériás modelleket adtak ki. A Porsche 911 Turbo S Exclusive Series is épp ekkor született. Ez a valaha gyártott legerősebb 911 Turbo és csupán 500 példány készült belőle, amit hamar elkapkodtak. Az arany kupé azonban nem volt elég, igény volt a nyitható tetős változatra.

Nem volt mit tenni, a Porschénél ráhúztak még kétszáz darab kabriót is, legfőképpen az amerikai vásárlók kedvéért. De ezt már nem verték olyan nagy dobra. Ahogy azonban az értékük megy fel, egyre többször bukkannak fel ezek a ritkaságok. Az összeállítás hasonló, itt is aranyszínűre fényezett a karosszéria és több karbonelemet használtak. Ehhez ráadásul megrendelték a szénszálas felniket is.

Vitték a 100 milliós Porsche 911-est, mint a cukrot 2

27 taggal népesebb a ménes, így 607 lóerős a Turbo S Exclusive Series. A maximális nyomaték változatlanul 750 Nm. Álló helyzetből 2,9 másodperc alatt van 100-on, a végsebessége 330 km/óra. Az autóban ott a PDCC, a karbon-kerámia fékek, GT sportkormány, LED-es fényszórók és nagyjából minden, amit a Porsche tud. Az utasok kényelméről rengeteg irányba állítható sportülések és Burmester hangrendszer gondoskodik. Utóbbira biztos ritkán fanyalodnék rá, elvégre a hathengeres boxer jó koncertet csinál.

Vitték a 100 milliós Porsche 911-est, mint a cukrot 3

2019. április 26-án készült el ez a kabrió 911 Turbo S Exclusive Series. Első tulajdonosa több mint 100 millió forintnak megfelelő összeget hagyott érte a szalonban és a 19 megtett kilométer is jelzi, hogy nem használta el a gépet.