Viszonylag könnyű azoknak a szülőknek a dolga, akiknek a gyermeke egy kicsit is szerelmese az autóknak, esetleg már be is jelentette, hogy egy négykerekű játékot kér karácsonyra. A sok termék között azonban nagyon könnyű elveszni, ráadásul ezek között jelentős minőségbeli eltérések is lehetnek. Az alábbiakban öt olyan autós tematikájú ajándékötletet adunk, melyek gyakran még a szülőket is leültetik játszani a csemete mellé.

Modellautó

Az összes közül a legegyszerűbbel, a modellautóval kezdenénk. Rengeteg gyártó, többek között a Minichamps is kínál kisebb-nagyobb példányokat, a legjobb minőségű változatokért pedig rengeteg pénzt, több tízezer forintot is elkérhetnek az áruházak. Egy-egy részletesen kidolgozott darab azonban később sokkal többet is érhet, akár a játékautó, akár az eredeti négykerekű története miatt, így egy ilyen vásárnak a későbbiekben is lehet örülni.

5 menő gyerekjáték fiatal autórajongóknak 1

Slot-car

A műfaj már régóta létezik, és nincs olyan gyermek, aki ellen tudna állni egy ilyen pályának. Manapság a Carrera pályái jelentik a kategória csúcsát: a verseny valódi, az autók pedig a kicsinyített másai azoknak, melyek a világ autodromjaiban versenyeznek. Innentől kezdve a folytatás a fantázián múlik: számtalan pályavariációt lehet alkotni már egyetlen szett felhasználásával is, több csomag esetén pedig kombinálni is lehet őket, nem beszélve a plusz autókról.

5 menő gyerekjáték fiatal autórajongóknak 2

Sós vízzel működő autó

Nem varázslat, tényleg vízzel működik a Shell töltőállomásokon is elérhető játék. Az autóban egy kis fémlap található, ez tárolja tulajdonképpen a meghajtáshoz szükséges energiát. Néhány csepp sós víz segítségével ezt felszabadíthatjuk, és az elektronok megindulnak a motor felé. Így gyakorlatilag nincs szükség elemekre a használatához, társaihoz képest ez egy környezetkímélőbb játék.

5 menő gyerekjáték fiatal autórajongóknak 3

A BMW logó és a BMW márkanév a BMW AG bejegyzett védjegyei, használatuk engedélyhez kötött.

Távirányítós autó

Első ránézésre szinte semmilyen különbséget nem látunk az utcai autó és a távirányítós verzió között. Ez természetesen jó dolog, de a lényeg a burkolat alatt van: ha itt nincs minden rendben, a termék silány minőségű lesz. Ahogy a képen látható Toyota Supra, úgy a játék is japán gyökerekkel rendelkezik: a Tamiya termékeiben ritkán csalódik az ember. Sokan egyébként többre tartják a benzinmotoros rc-autókat a villanymotoros változatoknál, de a fiataloknak bőven elegendő az utóbbi is: sokkal praktikusabb, hiszen csak a konnektorra kell dugni az akkumulátort, és még össze sem kenjük magunkat üzemanyaggal.

5 menő gyerekjáték fiatal autórajongóknak 4

LEGO Technic

Az építőkockás vállalat már régóta készít bonyolultabban összerakható szerkezeteket is, és az elektronikus megoldások sem tegnap kerültek be először termékeikbe. A kettő azonban csak nemrég ért össze a Top Gear raliautóban, melynek különlegessége, hogy egy applikáción keresztül lehet vezérelni a benne található villanymotort, valamint a kormányzást.

5 menő gyerekjáték fiatal autórajongóknak 5