A horvát Rimac komoly fejlesztéseket végez, amivel nagyban segíti, hogy egyre jobbá váljon a villanyautók alatt lévő hajtáslánc. Ma már annyira komoly cégnek számítanak, hogy a Porsche 15,5 százalékos részesedést vásárolt a vállalatban. Egyre inkább tényező lesz a vállalat, mely néhányaknak arról lehet híres, hogy az ő első koncepciójukat törte össze Richard Hammond a The Grand Tour forgatásán, egy svájci hegyi felfutóversenyen. Már csak ezért is nagyon ügyelnek a biztonságra a Rimac C Two esetében.

Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 1
Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 2

Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze

Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze

Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 8
Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 9
Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 10
Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 11
Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 12
Fotó megosztása:

A Rimac úgy tervezi, hogy 150 darabot gyárt majd a C Two hiperautóból, ami nem sok, de ahhoz pont elég, hogy szükség legyen néhány homologizációs eljárásra. A használt prototípusok egyenként 2 millió dollár értékűek és összesen harmincat használnak el belőle a tesztekhez. Innen hamar ki lehet számolni, hogy nem olcsó mulatság a típus bevezetése. Ez pedig az árán is meglátszódik majd.

Méregdrága horvát hiperautókat törnek össze 13

Nagyjából négy évbe telik a Rimac esetében mire a koncepcióból olyan autó lesz, melyet útra lehet engedni. Bár virtuális szimulációkkal nagyon sokáig el lehet jutni a biztonság fejlesztésében, még mindig megkerülhetetlenek a valódi autón végzett töréstesztek. Ez már csak azért is fontos, mert a Rimac C Two elképesztő módon megy.

Mind a négy kerekét külön villanymotor hajtja, az akksija 16900 cellából áll. Kapacitása 120 kWh és folyadékhűtéses, valamint 1,4 MW teljesítmény tud leadni. A Rimac C Two 1914 lóerős és 2300 Nm nyomatéka van. Álló helyzetből 1,85 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, végsebessége 412. Ha ezt nem használja ki a vezető, akkor akár 650 kilométert is elmegy egy töltéssel.

a videó a hirdetés után indul