Szép karriert tudhat magáénak a hatvanas évei közepén járó Ian Callum. A brit formatervező egészen 1999-től 2019-ig dolgozott a Jaguarnál, de olyan márkáknál is dolgozott, mint a Ford, a TWR vagy épp az Aston Martin. Ő tervezte például a James Bond filmből is ismerős Vanquish vonalait is, aminek másodjára futott neki, immár saját vállalkozásában.

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 1
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 2

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 17
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 18
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 19
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 20
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 21
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 22
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 23
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 24
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 25
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 26
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 27
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 28
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 29
Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 30
Fotó megosztása:

Ennek oka végtelenül egyszerű. Sok autó formája kortalan, de a technológia közben sokat fejlődött, így új anyagok és rendszerek, aerodinamikailag szerencsésebb megoldások jöttek létre, amikkel jó frissíteni egy húszéves autót is. Ilyenek például a LED-es fényszórók, melyek látványosan jobban világítanak. Ian Callum áttervezte a lámpatesteket és a lökhárítókat is, amikhez szénszálas anyagokat alkalmazott. Új tükör került az autóra, valamint 10 milliméterrel lentebb ültették.

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 31

Karbon-kerámia fékek figyelnek a 22 colos alufelnik mögött, amik hatásosabban állítják meg az 5,9 literes, V12-es motorral hajtott sportautót. Mivel a motorvezérlőt is átprogramozták, új vezérműtengelyt és kipufogórendszert kapott, így nagyjából 60 lóerővel lett erősebb az 520 lovas Vanquish. Hozzá modernebb, hatgangos váltót csatlakoztattak.

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 32

Ian Callum a beltérben sem fogyott ki az ötletekből, első körben kicserélte a középkonzolt, melynek tetején órácska trónol, alatta pedig 8 inches kijelző, mely támogatja az Apple CarPlay-t és Android Auto-t is. Az új óracsoportot a karórákkal foglalkozó Bremont készítette. Mélyebb lett az üléspozíció és mindent sötétkék bőrbe húztak. A sárvédők oldalán látható minta ismétlődik bent is.

Callum újra nekifutott a Vanquish tervezésének 33

25 példányt terveznek építeni a Callum Designs Vanquish-éből, melyre az Aston Martin is az áldását adta. A leendő vevőknek úgy 190 millió forintnyi összeget kell kicsengetniük a modernizált angol sportautóért.