Bár az angol BBR tuningcég több típussal is foglalkozik, leginkább a miatás körökben cseng hívogatóan a három betű, hiszen évek óta remek csomagokat kínálnak Mazda MX-5-ösökhöz. A BBR-nél mindenki megtalálja a magának való megoldást, ha izmosabbá szeretné tenni a kétüléses, japán roadsterét, hiszen feltöltéssel és szívó tuninggal is foglalkoznak. Utóbbihoz mutattak be rögtön két csomagot, amivel boldog lehet az, aki 180 lóerőnél többre vágyik.

Garanciát és több lóerőt kínál az MX-5-höz egy angol tuner 1

Ez tartalmazza a BBR szívórendszerét, K&N légszűrőt, újraírt motorvezérlőt és rozsdamentes acélkipufogót. Első körben 18 lóerőt és 14 Nm nyomaték pluszt adnak, amivel a teljesítmény 202 lóerőre nő, a nyomatéka 224 Nm lesz. Az árak úgy 450 ezer forintnyi összegtől indulnak és a következő lépcső a bő 800 ezer forintos csomag, melyben tovább gyarapodik a ménes. Ehhez és az erősebb változathoz is vásárolható hangolt kipufogó, mely még néhány lóval és persze markánsabb hanggal örvendeztet meg.

Garanciát és több lóerőt kínál az MX-5-höz egy angol tuner 11

A Super 220 csomagban – ahogyan az a nevéből sejthető – 220 lóerőt hoznak ki a 2 literes, négyhengeres motorból. Itt azonban már módosított vezérműtengelyek és a szelepek, mélyebb mechanikai finomságok kellenek a teljesítményhez. Itt a nyomaték már 217 Nm-re növekszik. Ehhez azonban már ajánlott 100-as benzint tölteni a gépbe. Jó hír azonban, hogy 12-36 hónap garanciát is kínálnak a termékre.

Garanciát és több lóerőt kínál az MX-5-höz egy angol tuner 12