Bár korábban már V8-as motor is volt ebben a kabrió BMW E30-asban, most újabb őrültséget eszelt ki tulajdonosa, a Connecticutban élő Jon Volk. Ezzel nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen elektromos autót kezdett faragni az első generációs 3-asból. Ma már több veteránhoz is kínálnak különböző cégek átalakító készleteket, de ehhez a típushoz nem volt ilyesmi, ezért a nulláról kezdte az építést, mely jól mutatja, milyen lehetőségek rejtőznek a villanyos hajtásban.

Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből 1
Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből 2

Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből

Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből

Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből 7
Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből 8
Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből 9
Vagány villanykabriót csináltak ebből az E30-as BMW-ből 10
Fotó megosztása:

Nem könnyű helyet találni a Chevrolet Voltból érkező akksicsomagnak és inverternek, de a motor helyén elfértek ezek is, a Teslából származó villanymotorok viszont nem foglalnak sok helyet, így összességében nagyon helytakarékos a hajtáslánc. A Tesla motor gyári állapotában is 380 lóerős teljesítmény leadására képes, így aztán egész biztosak lehetünk benne, hogy fürge lett az E30-as az új erőforrással. A 32 kilowattórás akksival az autó egy feltöltéssel nagyjából 160 kilométert képes megtenni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jon Volk (@tesla_bimmer) által megosztott bejegyzés, Máj 3., 2019, időpont: 9:06 (PDT időzóna szerint)

Az autóról nem igazán lehetne megállapítani, hogy drámai változás történt volna a lemezek alatt, csupán a felhajtott vesék mögül kilógó töltőkábel árulkodó jel. Annyi biztos, hogy meglepő dolgokra képes az ebben a formájában 1350 kilogrammot nyomó autó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jon Volk (@tesla_bimmer) által megosztott bejegyzés, Ápr 25., 2019, időpont: 10:29 (PDT időzóna szerint)