1993 júniusában jelent meg a Jamiroquai első lemeze, a Emergency on Planet Earth, mely hamar hatalmas sikert hozott a frissen alakult zenekarnak. A banda frontembere, Jay Kay idén tölti be az ötvenet és ma is aktívan koncertezik. Az angol zenésznek azonban van egy számunkra érdekesebb hobbija: imádja a különleges sportkocsikat és jópárat birtokol is ezekből. Talán a valaha készült legkülönlegesebb LaFerrari is az övé. Amitől most megválna.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 1
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 2

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 15
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 16
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 17
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 18
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 19
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 20
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 21
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 22
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 23
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 24
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 25
Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 26
Fotó megosztása:

Kizárólag drága luxusautókat felvonultató angol kereskedésben bukkant fel a Kermit zöld LaFerrari, mely kétség kívül Jay Kay autója, hiszen ez az egyetlen ilyen színre fényezett példány a világon. Az autó rendkívül jó formában van, pedig a zenész nem tartotta hét lakat alatt, többször is megjelent vele Londonban és olyan rendezvényeken, mint a Goodwood-i Sebesség Fesztivál. Az autóban jelenleg 3058 kilométer van és szerencsére balkormányos változat.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 27

499 és plusz egy darab készült a LaFerrariból, a ráadás autót a 2016 augusztusában, Olaszország középső részét súlytó földrengés miatt készítették. Árverésen kerestek neki gazdát, a bevételt pedig a jótékony célra ajánlották fel. Jay Kay különleges LaFerrariját a becslések szerint több mint 1,5 milliárd forintnyi összegért viszi majd haza új tulajdonosa. Bizonyára rövid idő elteltével megtérül a befektetése.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 28

6,3 literes lökettérfogatú V12-es dolgozik a LaFerrariban, amihez HY-KERS energia visszanyerő rendszert és 7 sebességes duplakuplungos váltót párosítottak, ami természetesen villámgyorsan vált. A rendszer összteljesítménye 949 lóerő, nyomatéka pedig 900 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 2,4 másodperc alatt gyorsul.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 29