1993 júniusában jelent meg a Jamiroquai első lemeze, a Emergency on Planet Earth, mely hamar hatalmas sikert hozott a frissen alakult zenekarnak. A banda frontembere, Jay Kay idén tölti be az ötvenet és ma is aktívan koncertezik. Az angol zenésznek azonban van egy számunkra érdekesebb hobbija: imádja a különleges sportkocsikat és jópárat birtokol is ezekből. Talán a valaha készült legkülönlegesebb LaFerrari is az övé. Amitől most megválna.

Kizárólag drága luxusautókat felvonultató angol kereskedésben bukkant fel a Kermit zöld LaFerrari, mely kétség kívül Jay Kay autója, hiszen ez az egyetlen ilyen színre fényezett példány a világon. Az autó rendkívül jó formában van, pedig a zenész nem tartotta hét lakat alatt, többször is megjelent vele Londonban és olyan rendezvényeken, mint a Goodwood-i Sebesség Fesztivál. Az autóban jelenleg 3058 kilométer van és szerencsére balkormányos változat.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 2

499 és plusz egy darab készült a LaFerrariból, a ráadás autót a 2016 augusztusában, Olaszország középső részét súlytó földrengés miatt készítették. Árverésen kerestek neki gazdát, a bevételt pedig a jótékony célra ajánlották fel. Jay Kay különleges LaFerrariját a becslések szerint több mint 1,5 milliárd forintnyi összegért viszi majd haza új tulajdonosa. Bizonyára rövid idő elteltével megtérül a befektetése.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 3

6,3 literes lökettérfogatú V12-es dolgozik a LaFerrariban, amihez HY-KERS energia visszanyerő rendszert és 7 sebességes duplakuplungos váltót párosítottak, ami természetesen villámgyorsan vált. A rendszer összteljesítménye 949 lóerő, nyomatéka pedig 900 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 2,4 másodperc alatt gyorsul.

Milliárdos érték Jay Kay egyedi LaFerrarija 4