A villanyautóknál mindig az egyik központi kérdés a hatótáv és a töltési idő, ezek a területek ugyanis egyelőre kényes témának számítanak a műfajban. Hiszen míg egy hagyományos hajtásláncú autónál a tankolás pár percet vesz igénybe és kilométerek százait lehet beletekerni utána, amennyiben az nem egy Mercedes-AMG GT C vagy valamilyen hasonlóan torkos sportkocsi. Ezzel szemben a villanyosok töltése órákat vesz igénybe és jóval rövidebb távokat lehet megtenni vele. A teslás közösség azonban aktívan bizonyítja, hogy bizony meg lehet tenni akkora utat az autókkal, mint egy átlagos dízellel.

Sean Mitchell és barátja, Erik Strait az új Tesla Model 3-assal indult útnak, hogy rekord hatótávot mutassanak a világnak. 32 órát vezettek, mindezt klíma nélkül a több mint 40 fokos hőségben. Csak akkor álltak meg, ha a szükség úgy kívánta.

Az eredmény 606,2 mérföld, ami az általunk jobban ismert rendszerben 975 kilométert jelent. Kétségkívül igazán meggyőző, de a légkondi hiánya azért nehezen emészthető. Az igazán fájdalmas azonban az, hogy utána trélerre kényszerült az autó. Az autót a rekord után egy éjszakára rajta hagyták a Tesla Superchargeren, de nem szívott magába töltést.

A rekordot érő eseményről természetesen van videó is: