James Bond angol titkos ügynök a világ egyik legismertebb kémje, akinek szövegeit szinte mindenki kívülről fújja és ő az, akinek öltönye a világ megmentése közben sem lesz koszos, Q pedig véletlenül éppen az aktuális bevetéshez leginkább passzoló kütyükkel látja el őt. James Bond nem csak a nőket, hanem a hazai gyártású sportkocsiját is kedveli, így a legtöbb filmben feltűnik a klasszikus Aston Martin DB5-ös. Még akkor is, ha minden idők legpocsékabbnak ítélt Bondja, Pierce Brosnan a főszereplő, akivel a legtöbben a BMW-ket is azonosítják.

Az 1995-ös Golden Eye című filmben is feltűnt az ezüst Aston Martin, méghozzá három különböző példány, attól függően, hogy éppen milyen felvételre volt szükség. Az egyik ilyen darab most éppen eladó. Nincsenek rakétái vagy katapultülése és rendszámtáblából is csak egy jutott neki, de ettől függetlenül új tulajdonosa akár 450 millió forintnak megfelelő összeget is fizethet érte az aukció végén.

Az Aston Martin DB5-ös motorja 4 literes, sorhatos szívó benzines, melyre 3 darab SU karburátort szereltek. A teljesítménye nagyjából 300 lóerő, a végsebessége 230 km/óra feletti.

Most megkaparinthatod James Bond autóját 2

Ezzel az autóval kergetőztek az alábbi jelenetben is. Nézzétek, mennyire mókásan fest mai szemmel a vetített háttér: