Nincs még programod délutánra vagy a hétvégére? Tudunk egyet, ami tutira tetszeni fog, akár a haverokkal, akár a munkatársakkal vagy a családdal próbálod ki. Menj gokartozni, mert az igazán remek dolog! Miért is? Összeszedtünk öt érvet mellette.

1.

5 ok, amiért érdemes gokartoznod 1

2.

5 ok, amiért érdemes gokartoznod 13

Amellett, hogy simán csak rójuk a köröket, a legtöbb helyen akár egy versenyhétvégét is szimulálhatunk, szabadedzéssel, időmérővel és versennyel. Természetesen folyamatosan zajlik az időmérés, amit a pálya melletti kijelzőn a „versenyző” is láthat, majd a menet végén kinyomtatva is megkapunk. A végén, dobogóra állhatnak a legjobbak és kupát is kaphatnak.

3.

5 ok, amiért érdemes gokartoznod 14

Hétköznapi vezetőknek is ajánlott a gokartozás, hiszen sokkal jobb egy zárt pályán kiélni a száguldás vágyat, mint az utakon. Biztonságos és egy-egy kicsúszásnak sincs költsége. Kockázat nélkül lehet megtapasztalni, milyen az, ha megcsúszik a jármű alattunk, vagy ha elmérünk egy féktávot. A pályát biztonságos gumifal határolja.

4.

5 ok, amiért érdemes gokartoznod 15

Családi programnak is kiválóan beillik a gokartozás, hiszen apa és anya mellett már gyerekek is kipróbálhatják (kb. 130 cm felett.) Utóbbiak számára kifejezetten előnyös is, ha az „autó” mozgásával már az előtt megismerkednek, hogy a közlekedésben részt vennének, akár robogóval, akár autóval.

5.

5 ok, amiért érdemes gokartoznod 16

A gokart kiváló testedzés. Az alacsony súlypont és a slick gumik miatt a közúton szokottnál sokkal nagyobb oldalgyorsulás érhető el, emiatt pedig komoly fizikai munka egy-egy menetet letudni. Mennyivel menőbb, mint simán súlyokkal küzdeni az edzőteremben. Emellett kiváló közösségépítő hatása is van egy gokartos programnak. A járgányból kiszállva az emberek egymás szavába vágva mesélik élményeiket, kit hol sikerült vagy épp nem sikerült megelőzni.

Hova menj, ha máris indulnál?

Magyarország leghosszabb fedett gokartpályáját Budapesten az Asia Center alatt, a -2 szinten találod. Az Asia Kart Centerben 720 méteres pályán lehet száguldozni. Összesen 19 kanyarból, rövidebb és hosszabb egyenesekből épül fel a pálya, ahol egyszerre akár 11-en is küzdhetnek. Azok, akik éppen nincsenek a pályán, a várakozóhelyiségből figyelhetik a többiek küzdelmét, miközben akár iszogathatnak is – persze csak üdítőt, ha még vezetni akarnak. Addig is egy kis videó arról, milyen is az amatőr gokartozás: