A videóhoz mellékelt mondatok egy sofőr szemszögéből mutatják be a városokban gyakran előforduló konfliktust, a buszöbölből kisoroló jármű problémáját. Ritka, hogy így elfajul a dolog, ez az autós nagyon bepöccent, és a busz utasaival mit sem törődve kezdett önjelölt igazságosztót játszani.

“Nem lényeges melyik szolgáltató melyik buszán történt az eset, igyekeztem is eltüntetni az azonosítókat. Két dolog miatt azonban szeretném ha híre menne. Nevesen rengeteg félreértés tapasztalható a vonatkozó KRESZ 24/3 értelmezésében. Itt is az előzmény annyi, hogy a busz szeretett volna besorolni öbölből, mindezt a fekete személyautót vezető illető zokon vette és büntetni szándékozott…

Szoktam volt mondani: elsőbbsége annak van sajnos, akinek meg is adják. Az idézett 24/3 is aszerint értelmezhető ki milyen járművet vezet, mert ugye benne van hogy KÖTELES a menetrend szerinti busz besorolását elősegíteni abban az esetben, HA ez nem jár hirtelen lassítással, de akár megállással is! Ezt ugye általában minden autós aként értelmezi, hogy bizony neki már vészfékeznie kellett…

Jelen videónál a kezdeti szabálysértés közúti veszélyeztetésbe torkollott azáltal, hogy a személyautó az utasokkal teli busz előtt hirtelen fékezgetett. Nem számolt azzal, hogy a busz mögött mindezt látta a rendőrjárőr.

Gratulálok a kollégának, hogy felkészült a reakcióra és rendkívül hálás vagyok az azonnal intézkedő rendőröknek mindezért!”