„Sportautónak ne nézd a fogyasztását” – tartja a régi dakota közmondás, mégis érdemes néha ránézni, mennyi benzinből csinál örömöt egy valódi élményautó. Mert a Giulia Quadrifoglio az, az egyik legtisztább és legfantasztikusabb vezetési élményt adja ma, amihez fogható igazán kevés van. A motor kiváló, a váltó fantasztikus, a hangja eszelős, és az ember nehezen bírja ki, hogy ne nyomja neki szinte folyamatosan. Mert kár lenne kihagyni!

Teletank című új sorozatunkban fogyasztásmérő körre vittem a felfrissült Alfa Romeo Giulia Quadrifogliót, aminek 510 lóereje mind egy szálig a hátsó tengelyen kapar. Az olasz sportszedánnal ugyanazt az utat jártam be, mint korábban a saját BMW-mel, és amit a később szereplő autókkal is fogunk. Város, országút, autópálya vegyesen, amennyire lehet, kiélvezve a vasat, mert minden visszafogott pillanat elvesztegetett lehetőség ezzel az autóval.

Tarts velünk! Ez a Teletank, a Vezess fogyasztásmérő sorozata. Ha megmutatnád az autódat, ami lehetetlenül sokat eszik, vagy éppen benzinpárán is elketyeg, írj nekünk a teletank@vezess.hu e-mail-címre!