Emlékszel, milyen volt eddig egy átlagos péntek reggel? Nagyon nem olyan, mint amilyen ez volt. 

Majd ha a koronavírus már a vádlottak padján szűköl, és a temérdek szemétség miatt rá kirótt büntetése miatt aggódik, akkor azért valószínűleg eszébe jut majd két enyhítő körülmény is. Az egyik, hogy nemrég a robogómat 1740 forintból tankoltam tele a legdrágább, 100-as, varázs-üzemanyaggal, a másik pedig, hogy akinek mégis valami szőrös szívű munkahelye van, vagy távolról nem tud beteget gyógyítani, esetleg a nappalijában acélt kovácsolni, az legalább könnyedén, fájdalommentesen el tud jutni oda, ahol nagy szükség van rá.

A város nagyjából üres, ahol eddig reggelente egymás fenekébe értek az autók, ott most civilizált tempóban lehet haladni, és vannak egész extrém üres, szinte kongó útszakaszok is. Meg is mutatunk párat, tessék:

a videó a hirdetés után indul

Téged nem foglalkoztat, hogy hogyan lehetne ezt az idilli állapotot vírus nélkül is megtartani? Talán az autósok változatos szívatása helyett – behajtási tilalmak, parkolóhelyek tudatos beszántása – mondjuk a láthatóan közel nem nélkülözhetetlen irodaházak felét bezárni, és átállni otthoni munkára? Mindenki nyerne vele, van, aki időt, hogy kimarad a napi több óra ingázás, míg a városlakók levegőt, nyugalmasabb környezetet kapnának.

Te mire szavaznál?

Neked bejön az otthoni munka?
Hohó, nincs is ennél jobb, nem látom a főnököm, mégis megvan minden, fele annyi idő alatt
37% (1277)
Frászt, alig várom, hogy itthon hagyjam a családom és végre nyugtom legyen a munkahelyemen
11% (400)
Most sem dolgozom otthonról, mert nem tudok
52% (1822)