Komolyan készül az elektromos autókra való átállásra a Volkswagen-konszern, többek között az otthoni és közterületi töltőket forgalmazó Moon felfuttatásával. A vállalat legtöbb autójának magyarországi importőrje, a Porsche Hungaria is invesztál a töltőberendezésekkel foglalkozó leányvállalatba, amely a vezérképviselet nyolcadik márkája az Audi, a Cupra, a SEAT, a Škoda, a Volkswagen, a Volkswagen Haszonjárművek és a használt autós üzletág, a Weltauto mellett. A Moon élén Basilides János áll márkamenedzserként.

A legfiatalabb márka nemrég nyitotta  meg hazai bázisát, a Mooncity Budaörsöt. A létesítmény egy nívós bemutatóterem a különféle töltőberendezések megismerésére, a váltóáramú otthoni fali töltőktől az egyenáramú, akár 150-300 kilowattos teljesítményű villámtöltőkig.

Új márkát indított a Porsche Hungaria 1

Az épület előtt található négy darab elektromosautó-töltő is, amelyek publikus üzemeltetéséről az MVM Mobiliti gondoskodik 2023. október elejétől. Tehát a töltésért itt is az üzemeltető hálózatában érvényesülő díjakat kell fizetnie a villanyautósoknak.

A szalon egyben rendezvényhelyszín is kisebb konferenciák, előadások, továbbképzések vagy akár kihelyezett tanórák megtartására. Az érdeklődők ki is próbálhatják a Volkswagen-csoport elektromos és plug-in hibrid modelljeinek egy részét, mert az összesnek nem jut hely az új létesítményben.

Új márkát indított a Porsche Hungaria 17

Kocsis Zsuzsanna készítette üvegszálas műgyantából a csillagképekkel díszített lámpabúrákat. Kartonpapírból tűzvédelmi okokból nem készülhettek

A bemutatóterem belsőépítészeti koncepcióját Kocsis Zsuzsanna készítette. Külföldi minták híján a festőként és szobrászként is aktív szakember merőben eredeti és egyedi stílusban rendezte be és alakította ki munkatársaival az M1-M7 budapesti bevezető szakaszán található létesítményt.

A falakat díszítő energiavonalakat, a napenergiás autótöltés elemeit bemutató fali installációt és a Kocsis Zsuzsa által tervezett és kivitelezett csillagképeket bemutató óriási lámpabúrákat érdemes megnézni a hétköznaponként 10 és 17 óra között nyitva tartó szalonban. Akkor is, ha épp nem szükséges tölteni az akkumulátort.